Home > Onze projecten > HiP Nijkerk

HiP Nijkerk

Hulp in Praktijk

Het Nijkerks Diaconaal Beraad is in oktober 2017 gestart met Hulp in Praktijk (HiP) Nijkerk. De naam van dit project zegt al wat het doel is: inwoners van de gemeente Nijkerk een helpende hand bieden. HiP Nijkerk is de 'lokale afdeling' van de landelijke Stichting HiP.

Direct naar HiP Nijkerk

Voor wie is HiP Nijkerk?

HiP Nijkerk is er voor 'iedereen die niemand heeft'. Het gaat om:

• Iedereen die geen/weinig familie, vrienden of kennissen heeft
  • En het financiëel niet redt om hulp te betalen

Waarbij helpt HiP?

U kunt bij HiP Nijkerk aankloppen voor allerlei hulpvragen. We onderscheiden drie categoriën: praktische hulp, sociale hulp en vervoershulp. U kunt denken aan:

• Praktische hulp: schoonmaken, opruimen, verhuizen, schilderen, behangen, tuinieren
  • Sociale hulp: begeleiding van activiteiten, zoals een dagje op stap met ouderen of mensen met een beperking
  • Vervoershulp: begeleiding of vervoer bij bezoek van ziekenhuis, arts, tandarts

Hoe werkt HiP?

Een hulpvraag kan direct gesteld worden door degene die hulp nodig heeft. Het is ook mogelijk om als mantelzorger, begeleider, hulpverlener of bekende een vraag in te dienen voor iemand anders.

• Je stelt je hulpvraag aan de helpdesk van HiP Nijkerk. Dit kan 24/7 via de website van HiP Nijkerk en telefonisch op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur (033 - 202 26 81)
  • De medewerker van de helpdesk beoordeelt de vraag en neemt mogelijk contact op om extra informatie te krijgen
  • Wanneer de hulpvraag past binnen de doelen en capaciteiten van HiP Nijkerk, wordt gezocht naar een hulpbieder die bij de vraag past
  • De hulpbieder die gekoppeld wordt aan de hulpvraag neemt contact op voor een afspraak

Meer weten?

Bezoek de website www.hipnijkerk.nl of bel de helpdesk: 033 - 202 26 81.

Meer informatie over de landelijke Stichting HiP vind je op www.stichtinghip.nl.

Wil je ook hulp bieden aan het Nijkerks Diaconaal Beraad?