Home > Nieuws > HipHelpt samen leven

HipHelpt samen leven

24 november 2023
HipHelpt samen leven

Op veel plekken in Nederland is in de achterliggende weken aandacht gegeven aan het thema eenzaamheid. 

Vorig jaar is, ook in Nijkerk, het project ‘HipHelpt samen leven’ gestart: een gratis cursus tegen eenzaamheid.

Verbinding
'HipHelpt samen leven' gaat over verbinding: in verbinding met jezelf en met anderen. Het is bedoeld voor iedereen die meer plezier wil krijgen in relaties met anderen of mensen die een gevoel van eenzaamheid/niet verbonden zijn willen verminderen. Een van onze vrijwilligers trekt een tijdje samen met de deelnemer op en samen denken zij na over thema’s zoals: Wie ben ik?, zingeving, vrienden maken en omgaan met verlies. De deelnemer kiest zelf met welke onderwerpen hij/zij aan de slag gaat. 

Lokale samenwerking
Om de juiste doelgroep te bereiken, zoeken we lokaal de samenwerking met verschillende partijen. Zo zijn we in gesprek met het sociaal team van de gemeente, diverse thuiszorgorganisaties en praktijkondersteuners van de huisartsen. We vertellen hen meer over ‘HipHelpt samen leven’. Ook vragen we hen om cliënten/patiënten die baat kunnen hebben bij de training, naar ons te verwijzen. Het is mooi om de positieve reacties van deze professionals te horen op de cursus. 

Coaches beschikbaar
Ken jij iemand die zich minder vaak eenzaam wil voelen of meer plezier wil krijgen in het omgaan met mensen? Wijs hem/haar dan vooral op ‘HipHelpt samen leven’. Onze coaches staan in de startblokken en gaan graag aan de slag!

Wil je ook hulp bieden aan het NDB Nijkerk?
Neem contact op
© 2024 Stichting Nijkerks Diaconaal Beraad