Home > Ervaringen > HipHelpt

Ervaringen HipHelpt

Lees hier de verhalen van de hulpvragers en hulpbieders van HipHelpt Nijkerk. De dingen die ze meegemaakt hebben en waar ze andere mensen mee hebben geholpen. Komt één van de situaties overeen met die van jou, neem dan contact met ons op. We kunnen en willen jouw ook graag helpen.

Buren klaagden over muizen

" In de zomer zijn we met zes hulpbieders, tussen de 11(!) en 47 jaar, aan de slag gegaan bij een weduwe met drie kinderen in de tienerleeftijd. Er stonden heel veel spullen in de tuin. Oude fietsen, meubels, een met water volgezogen matras, een fornuis en heel veel tassen met kleding. Alles was nat, door buren werd geklaagd over muizen en zo’n tuin vol met spullen is ook niet prettig wonen. De tuin moest dus leeg. Handen uit de mouwen en in de werkhandschoenen.

We hebben drie keer een grote kar vol met spullen kunnen weggooien. Voor meer was helaas geen budget. De klus wordt nog een keer vervolgd in de hoop de hele tuin te kunnen leegruimen. Het was lastig communiceren met de hulpvrager aangezien ze de Nederlandse taal niet machtig is. Toen we weggingen bleek uit de blik in haar ogen dat ze heel blij was met de hulp die ze kreeg.

Ik ben blij dat we deze mevrouw alvast een beetje hebben kunnen helpen. Goed om dit samen te doen en superfijn dat Koen (11) en Daan (12) erbij waren. De hulp wordt vervolgd."

Win - Win situatie

" Altijd maar dat boodschappen doen, wie heeft daar nou plezier in? Zeker in Coronatijd, met een mondkapje op, niks aan. Sinds ik met een oudere dame regelmatig op stap ga om de dagelijkse boodschapjes te doen, ben ik daar toch wel anders naar gaan kijken.

Inmiddels loop ik al een paar jaar met mevrouw naar de winkels en begrijp ik een beetje waarom het belangrijk is. Want binnen lijk je wel opgesloten in je eigen huis, maar als je naar de groenteman gaat, maak je weer deel uit van de wereld. Onderweg zeggen mensen je gedag, word je herkend, luisteren mensen naar je. In je huis is je wereld beperkt, maar buiten zie je wat er in je omgeving gebeurd. Dan kun je weer meepraten. Als je naar buiten gaat, is het belangrijk hoe je eruit ziet en heb je een reden om je zelf goed te verzorgen. Dat geeft een goed gevoel.

Ondanks dat het moeilijk is om elke keer moed te verzamelen, ook als je na een half uur eigenlijk al weer uitgeput bent, wil je die boodschappen doen. Want ja, wat moet je anders? Zitten en wachten? Het is bijzonder om met mevrouw op stap te gaan. Ik vind het fijn, dat ik iets voor haar kan betekenen. Zoals bij al het vrijwilligerswerk zit de waardering in een glimlach en het blijde gezicht als er weer verse bloemen op tafel staan. In het haastige leven van alledag is een ochtend met mevrouw voor mij vooral ontspannend, gewoon bezig zijn met het moment. Hoe waardevol is dat!

Dus ja, een echte Win - Win situatie.

Lees hoe wij jou kunnen helpen

Wil je ook hulp bieden aan het NDB Nijkerk?