Home > Nieuws > Mensen helpen vanuit het Noodfonds

Mensen helpen vanuit het Noodfonds

10 november 2023
Mensen helpen vanuit het Noodfonds

Vanuit het Noodfonds helpen we mensen die financieël 'grotere' uitgave moeten doen maar dat niet kunnen. Ook dit jaar hebben we verschillende aanvragen binnengekregen. Soms kunnen we mensen niet helpen,  zoals bij een vraag om woonruimte. Maar gelukkig hebben we veel mensen wel kunnen helpen. 

Bijvoorbeeld, een dame die we blij hebben mogen maken met een nieuw matras. Zij stuurde later een berichtje dat ze sinds lange tijd weer lekker had geslapen. Dat gunnen wij haar zo.  

Ook hebben we een kledingkast vervangen. Toen ik op huisbezoek was bleek dat een kast zeer wankel was en aan vervanging toe was. Dit hebben we via het Noodfonds mogen regelen.

We hebben een fornuis geregeld voor een mevrouw die na haar verhuizing over moest op elektrisch koken.  Haar oude fornuis kon ze niet meer gebruiken, maar geld voor een nieuwe had ze ook niet. Deze heeft ze van ons gekregen. 

Ook vanuit de andere projecten krijgen we soms aanvragen, zoals via HipHelpt. We ontvingen een aanvraag om bijdrage in de kosten die er gemaakt moesten worden, toen er een vrijwilliger bezig was in het huis van een hulpvrager. Uiteraard hebben we de kosten gedekt zodat de vrijwilliger het werk kon doen wat zo nodig was.

Wil je ook hulp bieden aan het NDB Nijkerk?
Neem contact op
© 2024 Stichting Nijkerks Diaconaal Beraad