Home > Nieuws > HipHelpt bestaat 5 jaar!

HipHelpt bestaat 5 jaar!

6 december 2022
HipHelpt bestaat 5 jaar!

HipHelpt Nijkerk bestaat 5 jaar! HipHelpt is een landelijke vereniging met plaatselijke organisaties die zelfstandig functioneren. Wij als Nijkerkse organisatie zijn op 17 november 2017 gestart. Wij zijn onderdeel van het NDB. HipHelpt Nijkerk is een platform waarmee diaconieën van verschillende kerken hulpvragen koppelen aan vrijwilligers uit de kerkelijke gemeentes. Hulpvragen kunnen worden ingediend door de hulpvrager, maar ook door een familielid, buren of een professional van bijvoorbeeld het Gebiedsteam of Sigma.

Maandelijks komen er dertig hulpvragen binnen en maar liefst 235 vrijwilligers zetten zicht hiervoor in. "Zij mogen zelf aangeven wat voor hulp ze kunnen bieden en of dat incidenteel of structureel is. Voorheen kwamen er vijftig hulpvragen per kwartaal binnen. Nu zijn dat er dertig per maand," vertelt Remco Kleiker, plaatscoördinator van HipHelpt Nijkerk. Hij gaat verder; "De gemiddelde leeftijd van de vrijwilligers is 45-50 jaar en dat is vrij jong. De meeste hulpbieders zitten nog volop in het arbeidproces en doen de hulpvragen naast hun werk erbij." 

Dit jaar zijn we ook met de pilot gestart waarin vrijwillige coaches mensen die eenzaam zijn begeleiden om weer structuur in hun leven aan te brengen. 

Lees alles over dit project van NDB Nijkerk op HipHelpt

Wil je ook hulp bieden aan het NDB Nijkerk?
Neem contact op
© 2023 Stichting Nijkerks Diaconaal Beraad