Home > Nieuws > Terugblik Vakantieproject 2017

Terugblik Vakantieproject 2017

11 december 2017
Terugblik Vakantieproject 2017

Het doel van het Vakantieproject is dat elk jaar gezinnen en alleenstaande ouders met kinderen en andere mensen met een kleine beurs en/of mensen die mantelzorger zijn of leven met een beperking even uit hun omgeving weg te halen. Het gaat om mensen die in de gemeente Nijkerk wonen en die er even tussenuit kunnen dan wel kinderen uit deze gezinnen in de vakantieperiode een activiteit aanbieden.

In 2017 konden wij drie eenoudergezinnen een vakantie aanbieden en wel op een camping, waar veel te doen was voor de kinderen. De reacties waren heel positief. Om meer mogelijkheden te hebben voor het aanbieden van vakanties aan (eenouder)gezinnen, alleenstaanden, ouderen, mantelzorgers, etc. is er door de kerngroep Vakantieproject aan het NDB-bestuur het voorstel gedaan om een eigen stacaravan aan te schaffen (het bijbehorende plan kunt u hier lezen).

Dit is inmiddels een feit en hebben we een ruime 6-persoons stacaravan kunnen aanschaffen op camping De Pallegarste in Mariënberg. De camping is gelegen in het Vechtdal te Overijssel, tussen de toeristische plaatsen Ommen en Hardenberg. De omgeving van de camping wordt gekenmerkt door enerzijds de bossen van Beerze en Junne en anderzijds het waterrijke veengebied van de Engbertsdijksvenen. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van vele fietstochten en heerlijke wandelingen. De grote en kleine speeltuinen, de verwarmde zwembaden en het enthousiaste recreatieteam maken de camping zeer kindvriendelijk.

De stacaravan is beschikbaar vanaf 1 april 2018 t/m eind oktober 2018. Aanmeldingen kunnen gedaan worden door diaconieën, scholen, gebiedsteams, schuldhulpmaatjes en de voedselbank.

Wil je ook hulp bieden aan het NDB Nijkerk?
Neem contact op
© 2023 Stichting Nijkerks Diaconaal Beraad